Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Lovas értékek támogatása

A program több lépésben valósul meg, és fő célja a lovas értékek népszerűsítése a résztvevők körében: a különféle lovas rendezvények által meg szeretnénk teremteni a feltételeit annak, hogy a lovas teljesítménysportok iránti érdeklődés növekedjen, illetve továbbadjuk a lovas hagyományokat. A versenyek szervezésével szeretnénk felhívni minél több ember figyelmét a lovas sportok szépségeire illetve tiszteletet ébreszteni bennük ezen nemes állat iránt.

Felhívás lovas rendezvények támogatására
Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége székhelyén - a hirdetés megjelenési dátumától (2017. július 11.) számított tizenöt napon belül - Hargita megyében
megrendezésre kerülő lovas rendezvényekre lehet társszervezési kérelmeket benyújtani.
A dokumentáció megtalálható az ügynökség honlapján: http://bit.ly/2ucNLYx

Bővebb információkat a 0266-207784-es telefonszámon, illetve az ügynökség székhelyén (Csíkszereda, Szabadság tér 5 szám, 401-es iroda) lehet igényelni.

 

Program felelos: 
Date of event: 
péntek, augusztus 26, 2022 - 11:00
Address: 
Gheorgheni

Hétvégén, 2022. augusztus 26-28 között került megrendezésre 15. alkalommal Erdély legszínvonalasabb lovas eseménye a Kriegel Lovaspályán, Gyergyószentmiklóson. 

A lovas szezon első eseménye Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének társszervezésében 

Idén első alkalommal működött együtt a Septimia Sportklub és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége a Septimia Kupa- Lovas Ügyességi Verseny megszervezésében.

Az esemény 2023. július 2-án zajlott a Septimia Sportklub helyszínén 10 év alatti és 10 év feletti kategóriákban. 

A verseny zárásaként a székelyudvarhelyi Csicser Lovarda lovasai díjugrató bemutatóval szórakoztatták a nézőket. 

Image: 

Szezonzáró lovas események Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének társszervezésében

Sikeresen zajlottak az elmúlt hétvégén Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének társszervezésében az idei szezon utolsó lovas eseményei.

Image: 
Date of event: 
szombat, október 15, 2022 - 08:59
Address: 
Főút

Elérkeztünk a 2022-es megyei lovasélet idényzáró hétvégéjéhez!

Ennek az első állomása az V. Kászoni Lovasnap, amely a Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének társszervezésében valósul meg.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége partnerként vett részt a hétvégén lezajlott Csíkszéki Gazdanapon, valamint Székelyföldi Búzaösszeöntés Ünnepén. Az érdeklődők szombaton, szeptember 24-én a három kerekasztal beszélgetés alatt rengeteg hasznos információval lehettek gazdagabbak az agrárium szakterületén.

Image: 

Oldalak