Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Sajtóközlemények

kedd, május 5, 2020 - 16:33

A hegyvidéki termék (produs montana) minősítés egy európai szinten elismert minőségbiztosítási rendszer, amely igazolja, hogy a feldolgozott vagy feldolgozatlan élelmiszertermékek a hegyvidéki térségből származnak, illetve csakis minőségi alapanyagok felhasználásával készülnek.

A végjegy minőséghasználati jogáról a Hegyvidéki Területek Nemzeti Ügynöksége dönt.

kedd, április 7, 2020 - 09:48

Ebben a nehéz időszakban arra kell törekednünk, hogy a gazdák tudják értékesíteni termékeiket.
Manapság az emberek nagy része megértette, hogy otthon kell maradnia. Éppen ezért nekünk, gazdáknak és gazdaszervezeteknek alkalmazkodnunk kell a helyzethez. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy eljuttatjuk az embereknek az élelmet, friss termékeinket, amelyekből otthon főzhetnek családjuknak

 

(Székely Gazdaszervezetek Egyesülete)

kedd, március 3, 2020 - 16:01
, , , , , ,

A 43. Utazás kiállítás székelyföldi standjánál Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége képviselete várta az érdeklődőket. A 2020. február 27. – március 1. között a HUNGEXPO budapesti Vásárközpontban a látogatók nem csak turisztikai desztinációkat ismerhettek meg, hanem megkóstolhatták a kiállított Székely termékeket is. A látogatók sajtkülönlegességeket, kolbászokat, hagyományos módon előállított házikenyereket, lekvárokat kóstolhattak meg, valamint bővebb információkat szerezhettek a Székely termék égisze alatt tevékenykedő Hargita megyei termelők tevékenységeiről. Ügynökségünk nem csak a hagyományos módon megszervezett havi vásárok szervezése által igyekszik támogatni a megyében tevékenykedő termelők tevékenységeit, hanem a külföldi népszerűsítési lehetőségeket is megragadva kívánjuk promoválni, és megismertetni az adalékanyagoktól mentes, hagyományos élelmiszereket. Egyénenként kell felismerni az egészséges táplálkozás fontosságát és tudatos fogyasztóvá válnunk!

Örömmel mondhatjuk el, hogy beérni látszik a 11 éves munka gyümölcse, hisz a Székely termékek iránt egyre nő az érdeklődés, ezáltal ez a védjegy Székelyföld egyik fő vonzerejét jelenti!

péntek, február 21, 2020 - 12:35
,

Elköteleződésre van szükség a román minisztérium részéről – hangzott el a Csíkszeredában megszervezett Európai Nagyragadozó Platform regionális műhelymegbeszélés végszavaként november 19-én.

péntek, február 21, 2020 - 12:18
,

Ma, 2020. február 21-én lehetőség volt több Hargita megyei oktatási intézmény igazgatójának, szakembereinek megismerni a magyarországi Nemzeti Szakoktatási és Felnőttképzési Intézmény bemutatójában a „Szakmák éjszakája” eseményt. A „Szakmák éjszakája” tevékenység célja a szakoktatás megkedveltetése a fiatalokkal, illetve lehetőségét biztosít, hogy ennek keretében kipróbálhassák szakmai ismeretüket.

péntek, február 21, 2020 - 09:18
, , , , , , ,

Csíkszeredában, 2020. február 20-án, Hargita Megye Tanácsának épületében került sor az „Itthon is van jövő! Start up Nation és támogatási formák”-at ismertető fórumra.

A rendezvény moderátora Cilip Árpád, Hargita Megye Fejelsztési Ügynöksége vezetője volt, aki miután köszöntötte a szép számban összegyűlteket, ismertette röviden az ügynökség tevékenységi körét és a fórum célját. Bár a fiatalok külföldre való vándorlása továbbra is egy divathullám, egyre többen vannak akik az ott szerzett tudást itthon szeretnék kamatoztatni. A fejlesztési ügynökség a fiatalok támogatása érdekében olyan feladatokat is ellát mint a pályázatírásban való tanácsadás, de már segítettünk üzleti terv írásában is. A vezető felhívta a jelenlévők figyelmét a hargitahazavar.ro online állásközvetítő oldalra, kiemelte az oldal nyujtotta információs háttér által eddig 44 fiatal talált állást.

kedd, február 18, 2020 - 15:12
, ,

2020. február 12-én, szerdán Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében a csíkszeredai „Venczel József” Szakközépiskolában tanuló laboráns szakos diákok részvételével került sor az óralátogatására.

Király Szabolcs, az ügynökség munkatára prezentációjában olyan vállalkozókat mutatott be, akik szülőföldjükön sikeresen tevékenykednek. Felhívta a diákok figyelmét: fontos egy szakképesítés megszerzése, így a munkaerőpiacon való elhelyezkedéskor sem lesz gond, hisz mindig-mindenhol értékelik és megfizetik a szaktudást.

A következő óralátogatásra február 24-én fog sor kerülni. Helyszín: „Székely Károly” Szakközépiskola, Csíkszereda. 

 

kedd, február 18, 2020 - 13:56
, , ,

Hargita Megyei Fejlesztési Ügynöksége 2020. február 15-én, szombaton 8 és 14 óra között szervezte meg a Hagyományos és helyi termékek februári kiállítását és vásárát Csíkszeredában, a megyeháza oszlopterénél. A kiállított termékek között sajtkülönlegességek, péktermékek, hentesáruk, lekvárok és szörpök bő kínálatából válogathattak a résztvevők.

A hagyományos termékekből szervezett kiállítás és vásár szervezésére legközelebb március 21-én kerül sor.

péntek, február 14, 2020 - 09:54
,

2020. február 13-án pályaorientációs szülőértekezletet tartottak a „Kiss Ferenc” Általános Iskolában Csíkmadarason. Fontos a szülők tájékoztatása a diákok továbbtanulási lehetőségeiről, hiszen a diákok és a szülők közösen hozzák meg a döntést az iskola választást illetően

csütörtök, február 13, 2020 - 15:18

A február 11-én sorra kerülő szakoktatás munkacsoport megbeszélésen több intézmény képviselője is részt vett. Ismertetésre kerültek az idei év tevékenységei, amelyek a szakoktatás támogatására, népszerűsítésére irányulnak. A megbeszélés során több olyan betervezett tevékenység is elhangzott az intézmények képviselete részéről, amelyben lehetőség van a közös gondolkodásra, a közös együttműködésre, annak érdekében, hogy a diákoknak szóló események az idei évben színvonalasak lehessenek. Cél: a Hargita megyei szakoktatás támogatása, népszerűsítése, amely hozzájárul, hogy a fiatalok itthon tudjanak elhelyezkedni egy adott szakterületen, ennek eléréséhez a megyei szintű pályaorientációs tevékenység elengedhetetlen.

Oldalak