Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Sajtóközlemények

kedd, január 12, 2021 - 09:36
, ,

2020 december 18-19 között, Hargita Megye Fejlesztési Ügynüksége szervezésében került megszervezésre a Hagyományos és helyi termékek kiállítása és vására. Az érdeklődők a termékek bő kínálatából válogathattak Csíkszereda Főterén: mézek, hentesáruk, péktermékek, zöldségfélék stb., valamint a Promenádon a kézműves termékek közül.

szerda, december 16, 2020 - 11:05

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége közösen Hargita Megye Tanfelügyelőségével a szakoktatás támogatása és erősítése érdekében 14 tanintézmény számára több mint 900 szakmai segédanyagot biztosított. A villamossági-, pénztárosi és felszolgálási alapismeretek füzetek, tanulási segédletek a magyar nyelvű szakosztályokban tanuló diákoknak nyújtanak segítséget, hogy felzárkózhassanak a kor követelményeihez.

hétfő, november 23, 2020 - 14:24
, , , , , ,

Szombaton, 2020. november 21-én, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében ismét sor került a havi vásár megrendezésére. Az érdeklődők nagy örömére, bő kínálattal érkeztek a termelők Csíkszereda főterére. A mézek, hentesáruk, péktermékek, zöldségfélék mellett, a Promenádon kézműves termékek is megvásárolhatóak voltak.

csütörtök, október 29, 2020 - 15:42
, , , ,

A Hargita megyei szakoktatás támogatása hangsúlyosan fontos, hisz számos szakterületen munkaerőhiány mutatkozik. Ezért, Hargita Megye Tanácsa és annak alintézményeként működő Fejlesztési Ügynöksége kiemelten kezeli a szakoktatás helyzetét és partnerségben helyi és külföldi szervezetekkel azon dolgozunk, hogy a tanintézmények tanműhelyei minél jobban legyenek felszerelve annak érdekében, hogy a diákok a kor követelményeivel lépést tudjanak tartani.

csütörtök, szeptember 24, 2020 - 15:30
, , ,

Hargita Megye Tanácsa és annak alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége kiemelten foglalkozik a fiatalok itthonmaradásával és a pályaválasztási segítségnyújtással, ezért esszéíró pályázatot hirdetett ,,Itthon vagy külföldön" címmel.

szerda, szeptember 23, 2020 - 11:12
, , ,

Hargita Megye Tanácsának alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége kiemelten foglalkozik a szakoktatási lehetőségekkel a megyében és a fiatalok itthonmaradásának kérdéskörével. A következő időszak prioritásai lesznek ezek a fiatalokat érintő problémák, ezért két nagyon fontos katalógust készített el az alintézmény, melyet ünnepélyes keretek között egy kvízjátékkal megkoronázva mutattak be. A rendezvény szeptember 21-én este zajlott a 35 Social Pub-Bistro-ban, ahol az érdeklődő fiatalok megismerkedhettek Hargita Megye Tanácsa és a Fejlesztési Ügynökség tevékenységének és törekvéseinek a rövid bemutatójával, melyek a fiatalok szülőföldjükön való boldogulására irányultak. Ezt követte egy jó hangulatú, vidám Kahoot kvízjáték.

csütörtök, szeptember 17, 2020 - 15:56

A magyarországi Controlsoft-Automatika Kft. képviselői Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében szeptember 10-én Csíkszentkirályra látogattak. Csíkszentkirály Önkormányzata a Hargita Megye Tanácsának együttműködésével közös pályázatot nyújtott be a magyarországi Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz. A pályázat elnyerése esetén, a projekt keretén belül a helyi ivóvíz- és szennyvízhálózathoz tartozó egyes tárgyak automatizálása valósulna meg, a helyi vízmű épületében egy diszpécser központot is kialakítanának.

A megbeszélést követően terepszemlét tartottak a Csíkszentkirályon található víztisztító állomásnál, ahol a víztisztító működéséről, fejlesztéseiről tárgyaltak.

csütörtök, szeptember 17, 2020 - 15:44
,

A méhészetre úgy gondolok, mint a megye értékforrására. Olyanra, amit pártolni kell a helyi termelők, a székely termék és a közegészség szempontjából is – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a szeptember 10-én, a csíkmadarasi Malom fogadóba megrendezett eseményen ahol a Székelyföldi méhész egyesületek tagjaival beszélgettek.

A megbeszélésen az egyesület képviselői személyesen mondták el problémáikat. Ugyanakkor javaslatokat is hoztak a nehézségeik megoldására. Pontosan így gondolok arra, amit partnerségnek nevezek!

Hargita Megye Tanácsával együtt teljesíteni szeretnénk kéréseiket azért, hogy:

- megvédjük a méheket és a méz minőségét,

- jövedelmező piacot tudjunk biztosítani,

- a kistermelők is érvényesülni tudjanak,

- legyenek pályázati lehetőségek,

- legyenek legelőink, legyenek gyógynövények,

- szorítsuk vissza az egészségtelen vegyszerezést, nemcsak a méhészet, de az egész élelmiszeripari ágazat javára.

kedd, szeptember 8, 2020 - 11:01
, , ,

Egész napos rendezvényt követhettek figyelemmel élőben az érdeklődők a Székelyföldi Lovas Ünnep Facebook oldalán. A szabályzatot szigorúan betartva sikeresen zajlott le a legnagyobb székelyföldi lovas rendezvény, Gyergyószentmiklóson.

péntek, szeptember 4, 2020 - 11:37
, , ,

Továbbra is kiemelten támogatja Hargita Megye Tanácsa a szakképzést megyénkben, tekintve, hogy egyre növekvőben az itthon képzett szakemberek iránti igény. Az elmúlt évek erőfeszítéseinek köszönhetően egyre többen választják ezt a képzési formát. A képzés minőségének növeléséért pedig szükséges a tanműhelyek további felszerelése.

A csíkszeredai Venczel József Szakközépiskola, Kájoni János Szakközépiskola és a Kós Károly Szakközépiskolák műhelyeit látogatták meg szeptember 3-án, csütörtökön Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének vezetője, Korodi Attila képviselő, iskolaigazgatók, partner cégek képviselői, mesterek és diákok.

Oldalak